Nieuws

Rinkven en Rigenée favoriet om zichzelf op te volgen 05/04/2024, 18:39


Vanaf 13 april gaan de Degroof Petercam Belgian Interclubs 2024 heren en dames van start in het hele land, met de finales van de zeven categorieën op 28 april op het parcours van La Marache in Waterloo. Alle informatie en resultaten zijn te vinden op deze website. 


Wie volgt Rinkven en Rigenée op, die zich vorig jaar op de baan van Ravenstein tot Belgisch kampioen bij de heren en dames kroonden? Om eerlijk te zijn, de Noord-Antwerpse en Brabantse club, die zich al maanden voorbereiden op dit hoogtepunt van het seizoen, zijn de logische favorieten om zichzelf op te volgen.

Het is echter nog lang niet zeker dat ze de trofee op zondag 28 april in Waterloo in de wacht zullen slepen! Veel andere clubs maken aanspraak op minstens een plaats in de finale van de nationale Interclubs, die competitiever zijn dan ooit en nu gesponsord worden door Degroof Petercam. Deze toonaangevende investeringsmaatschappij heeft een driejarig partnerschap afgesloten met de verschillende golffederaties van het land, met als doel dat beide partijen kunnen voortbouwen op elkaars sterke punten. Dit geldt ook voor de jaarlijkse teamcompetitie, waar bijna alle 92 golfclubs van België aan zullen deelnemen..


Bij Heren I zou Rinkven, dat hoopt het Oekraïense wonderkind Lev Grinberg zo vaak mogelijk op te stellen, vrij gemakkelijk moeten winnen in een groep met Oudenaarde, Zoute en Hasselt.

De drievoudig titelverdediger staat echter voor een zware confrontatie in de kwartfinale. Poule B bevat een groot aantal topteams. Dat zijn Ravenstein, Waterloo, Tournette en Sart-Tilman. Het valt af te wachten wie erin zal slagen om de baan van Royal Hainaut te bedwingen, waar precisie en strategie in het matchplay belangrijker zullen zijn dan de lengte van de drive.

De andere twee poules worden afgewerkt op de baan van Royal Limburg. Rigenée en Antwerpen zijn favoriet tegen Latem en le Hainaut, net als Ternesse (vorig jaar finalist in alle vier mannencategorieën) en Keerbergen tegen Kampenhout en Hulencourt.

De winnaars van de kwartfinales ontmoeten elkaar opnieuw op zaterdag 27 april in Waterloo, waar de sfeer van de Degroof Petercam Belgian Interclubs nog volop aanwezig zal zijn met de halve finales Heren II en Dames II.


In Dames I, de enige D1-categorie die de acht beste teams van België samenbrengt (tegenover 16 in de andere reeksen), hoopt Rigenée zijn titel van vorig jaar te prolongeren na een eerdere droogte van vijf jaar. Dat deden ze na een zwaarbevochten finale tegen Ravenstein, dat thuisvoordeel had. De Brabantse ploeg deed een beroep op hun ervaring tegen de jonge speelsters van Tervuren. Emma Defleur zorgde voor het beslissende punt tegen Victoria Dellicour.

Deze twee ploegen zouden logischerwijs hun respectievelijke wedstrijden moeten winnen op het nationale parcours in Sterrebeek. Rigenée zal echter op zijn hoede moeten zijn voor Waterloo (zelfs zonder Savannah De Bock, die in de Verenigde Staten speelt) en de ervaren speelsters van Latem, terwijl Hulencourt zich zal willen handhaven in D1. Ravenstein, waar bijna alle meisjes nog in de middelbare school zitten, bevindt zich in een zeer evenwichtige poule, met Sept Fontaines, Sart-Tilman en La Tournette die allemaal minstens een plaats in de halve finales kunnen opeisen.

In de andere categorieën, waar vorig jaar zeven verschillende clubs kampioen werden, zal de strijd eveneens hevig zijn.
Bercuit (heren II), Ternesse (heren III), La Tournette (heren IV), Waterloo (dames II) en Latem (dames III) zullen allemaal hun titel en hun kleuren verdedigen!


Top